Kosten

Stagelopen in het buitenland is leuk en uitdagend. Helaas brengt het ook kosten met zich mee. Om een idee te geven van de kosten voor een stagetraject naar Kaapverdië hebben we hieronder een overzicht geplaatst van de verschillende kosten die je kunt verwachten.

Vliegticket
Een retourticket naar Kaapverdië kost gemiddeld € 500.

Airport tax
Bij aankomst in Kaapverdië betaal je een tax van € 31. Zorg ervoor dat je gepast betaalt want er kan niet worden gewisseld.

Kosten huisvesting
Gemiddeld € 300 per persoon per maand in een appartement met 2 personen. Bij 3 personen kan het per persoon goedkoper worden. Water- en licht kunnen apart worden doorberekend. Denk hierbij aan een bedrag van gemiddeld € 50 per persoon.

Eten en drinken
Je kunt het zo duur maken als je wilt, maar gemiddeld zou je het met € 10 per dag prima moeten kunnen redden.

Internet
Wil je in jouw appartement wifi hebben dan ben je gemiddeld € 70 per maand kwijt. Het maken van een hotspot via de mobiele telefoon is soms een beter alternatief. Neem wel een lokale simkaart bij CV Movel of Unitel. Kaapverdië heeft in beginsel enkel prepaid aansluitingen. Met jouw tegoed kun je wel een voordeliger maandpakket kopen. Voor ca. €10 heb je per maand 7GB en onbeperkt bellen met mensen van dezelfde provider.

Vervoer op locatie
Jouw studentreisproduct is in Kaapverdië helaas niet bruikbaar. Veel bestemmingen zijn op loopafstand. Voor langere afstanden kun je een taxi nemen maar dat is een duurder alternatief. Korte taxiritten (binnen de wijk/omgeving) zijn tussen de € 3 en € 5. Langere afstanden variëren tussen de € 10 en € 20. De prijzen variëren hierin per eiland.

In de regel maken de meeste mensen gebruik van de plaatselijke “Aluguer”. Dat zijn transitbusjes die personenvervoer faciliteren. Dit is een zeer goedkoop alternatief, gemiddeld € 1 per rit. Je moet wel rekening houden dat de chauffeur pas gaat rijden wanneer de bus voldoende vol is.

Verzekeringen
Het hebben van een goede reis- en annuleringsverzekering is een must. Deze verzekering sluit je voor vertrek in Nederland af. Door de verschillende opties verwijzen wij graag naar de vergelijkingssites voor een prijsopgaaf.

Intercambios-service
Intercambios is een volledig non-profit organisatie. Het bestuur en medewerkers zijn allen vrijwilligers. Hoewel wij dit zo veel mogelijk proberen te beperken, brengen onze inspanningen wel kosten met zich mee. Intercambios ontvangt geen financiële steun van de overheid en vraagt daarom voor het dekken van de kosten een bijdrage van de studenten die via het platform Intercambios worden geholpen aan een stageplek op Kaapverdië. Deze bijdrage is momenteel (2023) € 150 per student.Open chat
1
Hulp of informatie nodig?
Scan de code
Hi! Dit is Intercambios. Hoe kunnen wij jou helpen?