Kaapverdië

Kaapverdië (Cabo Verde) is een eilandengroep die bestaat uit 10 vulkanische eilanden in de Atlantische Oceaan, ongeveer 570 kilometer voor de kust van Senegal in West-Afrika. Op deze eilandengroep is het altijd zomers met heerlijke temperaturen. Er wonen in Kaapverdië zo’n 560.000 mensen. De officiële taal is het Portugees, maar in de omgang spreken Kaapverdianen veelal Creools met elkaar.

De cultuur van Kaapverdië is er één waarin je tot rust komt. Kaapverdianen leven met het motto ‘no stress’ en staan bekend om hun Morabeza, wat vrij vertaald gastvrijheid betekent. Kaapverdië en Morabeza gaan hand in hand. Lach naar een local en je krijgt een brede glimlach terug. De mensen zijn behulpzaam en leven in een gemeenschap waarin iedereen elkaar helpt.

De eilanden van Kaapverdië:

Santiago

Het grootste eiland van Kaapverdië en het culturele en politieke centrum van het land. De stad Cidade Velha, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, was ooit de eerste hoofdstad van het land en heeft een rijke geschiedenis. De stad was namelijk het centrum voor de slavenhandel vanuit West-Afrika.

Sal

Betekent letterlijk zout. De zoutmijnen van Pedra de Lume zijn dan ook een belangrijke bezienswaardigheid. Dit eiland staat bekend om zijn prachtige witte zandstranden en mooie blauwe wateren, evenals om zijn mogelijkheden voor watersporten zoals surfen en kitesurfen.

Santo Antão

Is het op één na grootste (na Santiago) en op één na hoogste (na Fogo) eiland. Ruig gekartelde bergen, diepe ravijnen en tropische valleien; de natuur op Santo Antão is schitterend. Volgens velen is Santo Antão dan ook het mooiste eiland van Kaapverdië.

São Vicente

Is het culturele hart van Kaapverdië. De hoofdstad Mindelo staat vol koloniale architectuur, overal wordt muziek gemaakt en ieder jaar wordt hier uitbundig carnaval gevierd. Dit eiland staat bekend om zijn bruisende nachtleven en muziekscene. Het is ook de thuisbasis van het Nationaal Museum van Kaapverdië en de Mindelo-markt, waar bezoekers lokale ambachten en souvenirs kunnen kopen

São Nicolau

Is relatief onontdekt en wordt vaak bezocht door toeristen die op zoek zijn naar avontuurlijke activiteiten zoals hiken en bergbeklimmen. Het bergachtige eiland heeft twee gezichten. Kurkdroog aan de ene kant, met vulkaankraters, canyons en rotsachtige baaien. En weelderig groen met bossen, heuvels en valleien aan de andere kant. Op de top van de Monte Gordo kun je de verschillende landschappen in één keer bewonderen.

Boa Vista

Heeft één van de mooiste stranden ter wereld en wordt beschouwd als een geweldige plek om walvissen en dolfijnen te spotten. Het is ook de thuisbasis van de Viana-woestijn, een indrukwekkende zandvlakte die zich uitstrekt over ongeveer een derde van het eiland.

Fogo

Is vooral bekend om zijn vulkaan, Pico do Fogo, die een hoogte heeft van 2829 meter. Je kunt de Pico do Fogo het beste onder begeleiding van een gids beklimmen en de opgedroogde lava, het vulkanische gruis en de bijzondere rotsformaties van heel dichtbij bewonderen. Alsof je over de maan loopt.

Maio

Is relatief onbekend en wordt vaak bezocht door rustzoekers en voor stilte. De meest geïsoleerde stranden van Kaapverdië vind je hier.

Brava

Staat vooral bekend om zijn rustige en ontspannen sfeer. Op dit wilde bloemeneiland vind je ruige berglandschappen, bijzondere bloemen, planten en verscholen baaien.

Santa Luzia

Is een onbewoond eiland dat bekend staat om zijn ongerepte natuurlijke schoonheid. Zeilers gaan er graag om in alle rust van de verlaten stranden en het helderblauwe water te genieten.

Open chat
1
Hulp of informatie nodig?
Scan de code
Hi! Dit is Intercambios. Hoe kunnen wij jou helpen?