Manera! Bom dia, bo ta dret?

Wij zijn Iris & Anouk, twee ergotherapie studenten aan de Hogeschool van Amsterdam. Al toen wij elkaar ontmoetten hadden wij de droom om in het buitenland te studeren. Helaas hebben we door corona dat plan moeten uitstellen, maar afgelopen september was het eindelijk zo ver. Na een intake gesprek met Intercambios International waren wij direct enthousiast en besloten wij ons afstudeerproject in Kaapverdië te doen. Aangekomen op Sal was het wel even wennen en omschakelen.

Tijdens ons verblijf hebben wij onderzoek gedaan naar wat voor soort ondersteuning mensen met een fysieke beperking nodig hebben om te kunnen participeren in de gemeenschap (community). Wij hebben verschillende klinieken, ziekenhuizen en fysiotherapie praktijken bezocht en met de lokale bevolking gesproken om informatie te verzamelen. Daarnaast hebben wij een fijne samenwerking gehad met ARDAS, die zich inzet voor sporten met een beperking. Hier hebben wij vaak actief aan mee kunnen doen.

Wij hebben veel geleerd van de mensen, de cultuur, het zorgsysteem en het eiland. Voor ons enorm waardevol als persoon en als ergotherapeut. Al met al, een onvergetelijke ervaring die wij hebben opgedaan en iedereen aan te raden! Wij zullen zeker nog een keer terug gaan naar Kaapverdië.

Ciao, muit obrigada!


Posted

in

by

Tags:

Open chat
1
Hulp of informatie nodig?
Scan de code
Hi! Dit is Intercambios. Hoe kunnen wij jou helpen?