Algemeen

Intercambios International is een Rotterdamse organisatie die zich bezig houdt met de ontwikkeling van Kaapverdië. Onze doelstelling is om optimaal gebruik te maken van de Diaspora ter bevordering van de sociaaleconomische ontwikkeling van Kaapverdië. Kennisoverdracht en de inzet van jongeren zijn voor Intercambios erg belangrijk.
De projecten en activiteiten van Intercambios vallen onder twee categoriën:
• Sociale projecten, gericht op het verbeteren van de sociale positie
• Economisch, gericht op het ondersteunen van ondernemers en organisties uit Nederland en Kaapverdië
 
Intercambios international ( ICI ) is ontstaan door het idee van een jonge Kaapverdiaanse. Deze heeft een aantal jongeren verenigd om meer te betekenen voor Kaapverdië. De gedachten onder de jongeren komen vaak overeen, veel jongeren in diaspora willen meer betekenen voor Kaapverdië. Zij willen bijdragen aan de ontwikkeling van Kaapverdië. Dit wil ICI doen door het overbrengen van kennis. Intercambios international is van mening dat de ontwikkeling van Kaapverdië begint met de ontwikkeling van Kaapverdianen. Deze ontwikkeling is vooral van belang onder de Kaapverdiaanse jongeren. Als de toekomstige Kaapverdianen zullen zij zich moeten integreren in de samenleving waarin zij zijn geboren en opgegroeid. Zij zullen zich persoonlijk moeten ontwikkelen op het gebied van onderwijs en multiculturele kennis; het vergaren van bruikbare kennis. Hierdoor zullen de jongeren hun eigen posities kunnen versterken en daarmee de positie van de gemeenschappen in diaspora. En een sterk ontwikkelde gemeenschap betekent, een betere ontwikkeling voor Kaapverdië. Het is een situatie waarin alle partijen: de jongeren zelf, het land waarin zij zijn gevestigd en Kaapverdië profijt van hebben.
Intercambios Internationaal ( ICI ) zet zich in voor de ontwikkeling van Kaapverdië en Kaapverdianen. Een van de doelen van Intercambios International is om jongeren meer maatschappelijke te betrekken in combinatie met zelfontwikkeling. Intercambios International is ontstaan en actief in Rotterdam.
Close Menu